Dit online congres gaat over rode vlaggen en risicogroepen tijdens triage. Wat zijn bijvoorbeeld alarmsymptomen bij patiënten met diabetes. Waar moet je extra alert op zijn bij ouderen die meerdere geneesmiddelen gebruiken? En wat zijn spoedgevallen als het om zieke kinderen gaat? Aan de hand van casuïstiek leer je spoedsituaties in de huisartspraktijk (nog) beter te herkennen.

Programma

Dit congres bestaat uit 5 presentaties over de volgende onderwerpen:

  • Alarmsignalen tijdens triage
  • Spoed bij kinderen
  • Acute situaties bij ouderen
  • Rode vlaggen bij diabeten
  • Rode vlaggen bij hart- en longklachten

Doelgroep
Dit online congres is bedoeld voor doktersassistenten en triagisten

Online

Het congres is online te bekijken (on demand)

KABIZ Accreditatie

5 punten – Certificaat van deelname 

Kosten

€125,- ex BTW

Spreker

Jojanneke Kant: huisarts en kaderarts spoedzorg

Je herkent het wel: het plotseling opkomende gevoel tijdens een gesprek dat er ‘iets niet klopt’. Een patiënt met hevige pijn bijvoorbeeld of iemand die binnen een uur twee keer naar de praktijk belt waarbij de klachten snel verslechteren? Hoe ga je om met zo’n niet-pluis gevoel? Wat zijn volgens de NHG TriageWijzer alarmsignalen waar je iets mee moet? En bij welke (risico) patiënten moet je extra alert zijn? Je leert het tijdens dit congres over rode vlaggen in de triage.

Annelies Vermeulen: triage expert

Annelies Vermeulen is een triage-expert. Zij geeft vanuit Bloom Communicatie met Zorg regelmatig training aan triagisten en doktersassistenten. Tijdens dit congres gaat ze in op alarmsignalen tijdens triage en de rol die een pluis- niet pluis gevoel daarbij speelt.

Merel Meeuwes: kinderarts

Merel Meeuwes is kinderarts. Binnen de kindergeneeskunde zijn haar specifieke aandachtspunten algemene kindergeneeskunde en acute kindergeneeskunde. Daarom zal zij de presentatie over spoed bij kinderen verzorgen.

Marjolein van Baal: kaderarts spoedzorg

Marjolein van Baal is huisarts en kaderarts spoedzorg met specifieke aandacht voor de oudere patiënt. Zij gaat tijdens haar voordracht in op acute situaties bij ouderen.

Kosten

De kosten voor dit congres bedragen €125,- per persoon (excl. BTW).

Voor wie?

Dit congres is bedoeld voor doktersassistenten en triagisten