Op vrijdag 24 maart 2023 organiseren wij een nieuwe editie van het triagecongres voor doktersassistenten. Dit keer over rode vlaggen en risicogroepen. Wat zijn bijvoorbeeld alarmsymptomen bij patiënten met diabetes. Waar moet je extra alert op zijn bij ouderen die meerdere geneesmiddelen gebruiken (polyfarmacie)? En wat zijn spoedgevallen als het om zieke kinderen gaat? Aan de hand van casuïstiek leer je spoedsituaties in de huisartspraktijk (nog) beter te herkennen.

Programma

09.00 uur Registratie

09.45 uur Alarmsignalen tijdens triage

10.45 uur Pauze

11.00 uur Spoed bij kinderen

12.00 uur Acute situaties bij ouderen

13.00 uur Lunch

14.00 uur Rode vlaggen bij diabeten

15.00 uur Rode vlaggen bij hart- en longklachten

16.00 uur Einde programma

Dit congres is bedoeld voor doktersassistenten en triagisten

Datum

Vrijdag 24 maart 2023

Locatie

AFAS Theater Leusden
Inspiratielaan 1

KABIZ Accreditatie

5 punten

Kosten

€200,- ex BTW

Doelgroep

Doktersassistenten
Triagisten

Spreker

Jojanneke Kant: huisarts en kaderarts spoedzorg

Je herkent het wel: het plotseling opkomende gevoel tijdens een gesprek dat er ‘iets niet klopt’. Een patiënt met hevige pijn bijvoorbeeld of iemand die binnen een uur twee keer naar de praktijk belt waarbij de klachten snel verslechteren? Hoe ga je om met zo’n niet-pluis gevoel? Wat zijn volgens de NHG TriageWijzer alarmsignalen waar je iets mee moet? En bij welke (risico) patiënten moet je extra alert zijn? Je leert het tijdens dit congres over rode vlaggen in de triage.

Annelies Vermeulen: triage expert

Annelies Vermeulen is een triage-expert. Zij geeft vanuit Bloom Communicatie met Zorg regelmatig training aan triagisten en doktersassistenten. Tijdens dit congres gaat ze in op alarmsignalen tijdens triage en de rol die een pluis- niet pluis gevoel daarbij speelt.

Merel Meeuwes: kinderarts

Merel Meeuwes is kinderarts. Binnen de kindergeneeskunde zijn haar specifieke aandachtspunten algemene kindergeneeskunde en acute kindergeneeskunde. Daarom zal zij de presentatie over spoed bij kinderen verzorgen.

Marjolein van Baal: kaderarts spoedzorg

Marjolein van Baal is huisarts en kaderarts spoedzorg met specifieke aandacht voor de oudere patiënt. Zij gaat tijdens haar voordracht in op acute situaties bij ouderen.

Kosten

De kosten voor dit congres bedragen €200,- per persoon (excl. BTW).

Voor wie?

Dit congres is bedoeld voor doktersassistenten en triagisten

aanmelden