Op vrijdag 27 januari 2023 organiseren wij een nieuwe editie van het triagecongres voor doktersassistenten. Dit keer over rode vlaggen en risicogroepen. Wat zijn bijvoorbeeld alarmsymptomen bij patiënten met diabetes. Waar moet je extra alert op zijn bij ouderen die meerdere geneesmiddelen gebruiken (polyfarmacie)? En wat zijn spoedgevallen als het om zieke kinderen gaat? Aan de hand van casuïstiek leer je spoedsituaties in de huisartspraktijk (nog) beter te herkennen.

Programma

09.00 uur Registratie

09.45 uur Alarmsignalen tijdens triage

10.45 uur Pauze

11.00 uur Spoed bij kinderen: Jojanneke Kant

12.00 uur Acute situaties bij ouderen: Marjolein van Baal

13.00 uur Lunch

14.00 uur Rode vlaggen bij diabeten: Jojanneke Kant

15.00 uur Rode vlaggen bij Astma en COPD

16.00 uur Einde programma

Datum

Vrijdag 27 januari 2023

Locatie

Van der Valk Utrecht
Winthonlaan 4

KABIZ Accreditatie

5 punten

Kosten

€200,- ex BTW

Spreker

Jojanneke Kant: huisarts en kaderarts spoedzorg

Je herkent het wel: het plotseling opkomende gevoel tijdens een gesprek dat er ‘iets niet klopt’. Een patiënt met hevige pijn bijvoorbeeld of iemand die binnen een uur twee keer naar de praktijk belt waarbij de klachten snel verslechteren? Hoe ga je om met zo’n niet-pluis gevoel? Wat zijn volgens de NHG TriageWijzer alarmsignalen waar je iets mee moet? En bij welke (risico) patiënten moet je extra alert zijn? Je leert het tijdens dit congres over rode vlaggen in de triage.

Kosten

De kosten voor dit congres bedragen €200,- per persoon (excl. BTW).

Inclusief niet-pluis webinar

Als deelnemer krijg je ook toegang tot ons nieuwe webinar over het herkennen van een niet-pluis gevoel (beschikbaar november 2022).

aanmelden