Project omschrijving

Omgaan met weerstand en agressie

Een patiënt belt om 10.30 uur naar de praktijk en eist voor dezelfde ochtend nog een afspraak, terwijl het spreekuur al helemaal vol zit. Een andere patiënt wil niet meewerken tijdens de triage: ik bespreek die vragen liever met de dokter zelf! En wat dacht je van de patiënt die boos aan de balie komt met de vraag of het nog lang duurt, omdat ‘hij al een half uur zit te wachten’.

Herken je dit soort situaties? Het begint meestal met een kleine irritatie, maar kan snel escaleren tot boosheid of zelfs agressie. Hoe moet je met deze (licht ontvlambare) situaties omgaan? Welke dingen kun je doen of zeggen om de patiënt weer rustig te krijgen? Wat vergt dat van onze eigen houding als assistent?

Inhoud 
De e-learning bestaat uit korte blokken theorie waarin wordt uitgelegd hoe irritatie, boosheid en agressie kan ontstaan bij patiënten. Ook krijg je inzicht in jouw eigen reactie op weerstand en agressie en wat je kunt doen om situaties niet uit de hand te laten lopen (de-escaleren). Aan de hand van casuïstiek, opdrachten en vragen leer je de theorie vervolgens toe te passen. Een aantal casussen zijn nagespeeld en opgenomen zodat je kunt zien waar het soms fout gaat en hoe het beter kan.

Gratis boek bij voorinschrijving
Binnen de e-learning wordt een aantal keer verwezen naar hoofdstukken uit het boek ‘Jij moet je bek houden’ van Caroline Koetsenruijter. Dit boek bevat waardevolle informatie over omgaan met agressie gericht tegen (zorg)professionals. Meld je je aan vóór 1 juni 2021, dan krijg je het boek er gratis bij.

Je kunt je vrijblijvend aanmelden. Je hoeft pas te betalen als de e-learning geaccrediteerd is en online staat (naar verwachting juni 2021)

AANMELDEN

Prijs

€100,- ex BTW (zonder boek)
€120,- ex BTW (met boek)

Accreditatie CADD

5 punten (aangevraagd)

Beschikbaar vanaf

Juni 2021

Auteurs

Gratis boek

Meld je je aan vóór 1 juni 2021, dan ontvang je het boek Jij moet je bek houden er gratis bij.

Probeer ook onze andere modules