De meeste telefoontjes die je op een dag krijgt gaan (gelukkig) over klein leed. Een fikse verkoudheid bijvoorbeeld of een vervelende buikgriep. Triage beperkt zich in die gevallen meestal tot het geven van advies of controle door de huisarts binnen 24 uur. Natuurlijk verdienen ook deze ‘onschuldige’ kwalen alle zorg en aandacht, maar daar gaat deze nascholing niet over.

Tijdens het triagecongres  acute zorg in de huisartspraktijk focussen wij ons juist op klachten die potentieel levensbedreigend kunnen zijn. Klachten die op het eerste oog soms onschuldig lijken, maar ernstige gevolgen kunnen hebben als je niet op tijd de juiste zorg krijgt. Dat zijn de gevallen waarin jij met jouw inhoudelijke kennis over de verschillende ziektebeelden en goede triage vaardigheden écht het verschil kunt maken tussen leven en dood!

Programma

09.15 uur Registratie

09.45 uur ABCDE-check

10.45 uur Pauze

11.00 uur Acute buikpijn

12.00 uur Acute hoofdpijn

13.00 uur Lunch

14.00 uur Neurologische uitval

15.00 uur Hart- en longklachten

16.00 uur Einde programma

Datum

Vrijdag 21 januari 2022

Locatie

Van der Valk Utrecht

KABIZ Accreditatie

Congres: 5 punten
Bijbehorende E-learning: 5 punten

Kosten

€200,- ex BTW

Spreker

Frits Holleman

Frits Holleman, internist-acuut geneeskundige, AMC Amsterdam en voorzitter bij Nederlandse Vereniging Internisten Acute Geneeskunde (NVIAG). Frits verzorgt al jaren de opleiding Acute Geneeskunde binnen het AMC en hij weet als geen ander welke ‘verborgen’ signalen kunnen wijzen op levensbedreigende situaties. Tijdens deze dag deelt hij zijn kennis en ervaring. Doe er je voordeel mee!

Kosten

De kosten voor dit congres bedragen €200,- per persoon (excl. BTW).

Inclusief E-learning

Als deelnemer krijg je ook toegang tot onze geaccrediteerde online kennisquiz over de NHG TriageWijzer.
Heb jij deze e-learning al gemaakt? Dan mag je een andere module uit ons aanbod kiezen.

KABIZ Accreditatie

Congres: 5 punten (in aanvraag).
E-learning: 5 punten (reeds geaccrediteerd).
In totaal levert deelname aan deze masterclass dus 10 punten op.

aanmelden

Locatie: coronaproof

Als we op vrijdag 21 januari nog steeds anderhalve meter afstand moeten houden, dan zullen we daar vanzelfsprekend rekening mee houden in de zaal. Het aantal deelnemers zal in dat geval worden gemaximeerd op 100 personen. Meld je dus snel aan als je erbij wil zijn, anders kom je misschien op de reservelijst te staan!