Het Grote Huidcongres

1,2 miljoen Nederlanders hebben te maken met een huidaandoening. Van een onschuldige schimmelnagel tot een ernstige vorm van huidkanker, en alles daartussenin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna 20% van alle zorgvragen in de huisartspraktijk over huidaandoeningen gaan. Aan jou de taak om de juiste urgentie te bepalen!

Tijdens dit congres gaan we heel veel plaatjes bekijken en leer je alles over het herkennen én behandelen van veel voorkomende huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, acne, wratten en huidkanker. Na deze stoomcursus dermatologie ben je (nog) beter in staat om spoedsituaties te onderscheiden van huidklachten die vanzelf overgaan.

We sluiten het congres af met de Grote Huid Quiz. De winnaar krijgt een cadeaupakket van Drs Leenarts (dermatologie) t.w.v. €100,-

Programma

12.00 uur Registratie met inlooplunch
12.30 uur Eczeem (Jette de Groot)
13.00 uur Huidkanker: voorkomen is beter dan genezen (Thuy-my)
13.30 uur Pauze
13.45 uur Huidinfecties (Thuy-my)
14.30 uur Mazelen of zesde ziekte, hoe herken je kinderziektes? (Jojanneke)
15.30 uur Pauze
15.45 uur Gebruik van beeldmateriaal in de Triage (Jojanneke)
16.15 uur Moedervlekken checken (Marjolein Leenarts)
16.45 uur De Grote Huid Quiz
17.30 uur Einde programma

Type scholing

Congres

Datum & locatie

Vrijdag 24 mei 2024
Prodentfabriek Amersfoort

Kosten

€260 (vrijgesteld van BTW)

Doelgroep

Doktersassistenten
Triagisten

Accreditatie

5 punten (KABIZ)
Certificaat na afronding

Gratis cadeauset

Alle deelnemers krijgen een Drs. leenarts cadeauset

Sprekers

Jojanneke Kant

Jojanneke Kant is huisarts in Voorburg en daarnaast kaderarts spoedzorg. Ze is initiatiefnemer van het scholingsplatform Triage24 en geeft veel cursussen op het gebied van acute zorg.

Thuy-My Le

Thuy-My Le is dermatoloog in het UMC Utrecht. Daarnaast geeft zij vaak onderwijs aan huisartsen en doktersassistenten over huidaandoeningen en allergieën.

Marjolein Leenarts

Marjolein Leenarts, dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en oprichter van Drs Leenarts. Zij wil de cosmeticawereld veranderen met betrouwbare producten die doen wat ze beloven. Geen valse claims, eindeloze skincare routines of belachelijk dure crèmes. Gewoon goede huidverzorging die jouw huid écht beter maakt.

Probeer ook onze andere modules